Právě otevřeno: dospělé oddělení, dětské oddělení, hudební oddělení, internet a čítárna

RF dotace 2023

Městská knihovna Jindřichův Hradec obdržela dotaci od Jihočeského kraje na podporu knihoven regionu

Každý rok dostává jindřichohradecká knihovna dotaci od Jihočeského kraje na výkon regionálních funkcí pro knihovny v jindřichohradeckém regionu. Dotace poslouží 65 knihovnám a pobočkám.

Městská knihovna Jindřichův Hradec je jednou z devíti pověřených knihoven Jihočeského kraje výkonem regionálních funkcí.  Na rok 2023 bude dotace poskytnuta ve výši 1 932 000,- Kč pro celý jindřichohradecký region. 

Základní úkol knihoven poskytujících regionální funkce je pomoc menším knihovnám v kraji tak, aby se vyrovnal rozdíl mezi poskytovanými službami ve větších i menších knihovnách, aby návštěvníci i v malých knihovnách našli informace, které potřebují a pomocí vzájemných kontaktů se rozšiřovaly služby knihoven, zlepšila komunikace s pověřenými knihovnami, budovaly se zajímavé výměnné fondy, díky kterým se dostanou nové knihy i do knihoven malých obcí, které nemají zdroje na doplňování fondů svých knihoven. Do výkonu regionálních funkcí patří poradenská a konzultační činnost, statistika knihovnických činností, vzdělávání knihovníků, semináře a porady, tvorba výměnných knihovních fondů, jejich cirkulace a distribuce, pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů, nákup a zpracování knihovních fondů pořízených jednotlivými knihovnami a servis automatizovaného knihovního systému.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Rozumím
Více informací