Žádné oddělení není právě otevřené

Uskutečněné akce

Už jsem čtenář — knížka pro prvňáčka

celostátního projektu na podporu dětského čtení "Už jsem čtenář-Knížka pro prvňáčka" se ve školním roce 2023/2024 účastnili žáci z prvních ročníků 6. ZŠ na sídlišti Hvězdárna. V průběhu školního roku se děti seznámily s knihovnou, navštívily vystoupení hudebníka Marka Šolmese Srazila a představení divadla Zvoneček. Slavnostní pasování na čtenáře se uskutečnilo ve čtvrtek 20. června. Děti složily slavnostní slib pod kouzelným stromem Pohádkovníkem a jako dárek obdržely knihu Kouzelné brýle od spisovatelky Zuzany Pospíšilové. 


Škola naruby

v průběhu května byla zakončena Škola naruby na naší vajgarské pobočce. Projektu zaměřeného na nejmenší čtenáře se účastnili žáci 1. A a 1. B. ze čtvrté ZŠ na sídlišti Vajgar. Tématem školního roku 2023/2024 byla tvorba spisovatelky Marie Špačkové se zaměřením na knihy Pohádky z České Kanady a Pohádky z Jindřichova Hradce.


Mezinárodní den dětí a Dny města Jindřichův Hradec (31. května – 2. června)

dětské oddělní centrálního pracoviště pro děti připravilo únikovou hru s názvem Případ ztracené knihy.

Na obou dětských odděleních měli noví čtenáři možnost se zdarma zaregistrovat.


Spisovatelka Lenka Eckertová v Městské knihovně

ve  čtvrtek 30. 5. nás navštívila paní Lenka Eckertová, která se dlouhodobě zaměřuje na oblast duševního zdraví, bezpečnost internetu a zdravé využití moderních technologií. Programu s názvem "Hustej internet" se na naší vajgarské pobočce zúčastnili žáci šestého ročníku z 5. ZŠ a na dětském oddělení centrálního pracoviště třída 5. A ze 2. ZŠ


Divadlo Zvoneček

v pátek 24. května nás v rámci projektů Knížka pro prvňáčka (1. A a 1. B ze VI. ZŠ) a Škola naruby (1. A a 1. B ze IV. ZŠ) navštívilo loutkové divadlo Zvonečk s hrou O zlatovlásce v podání hereček Štěpánky Hornové a Venduly Polívkové.  


Čarodějnice v knihách (veřejné čtení s Gabrielou Palečkovou)

proběhlo v pondělí 29. 4. Během setkání se děti zábavnou dozvěděly informace o žánrech sci-fi a fantasy s využitím knih dětského oddělení pobočky Vajgar. 


Lovci pokémonů v knihovně

také v roce 2024 pokračují oblíbené srazy sběratelů karet Pokémon. Setkání se zatím uskutečnila ve středu 10. 4. a ve čtvrtek 30. 5. O termínu příštího setkání budeme informovat na webových stránkách a sociálních sítích knihovny.


Březen — měsíc čtenářů na dětských odděleních knihovny

Dětská oddělení knihovny připravila na březen pestrý program. Centrální pracoviště pořádalo 7. 3. úvodní schůzku Dramatického kroužku, 14. 3. zábavné Odpoledne s knížkou a 21. 3. Velikonoční tvoření. Po celý měsíc březen probíhala literární soutěž Moje tajemná kniha pro děti do patnácti let.

Dětské oddělení pobočky Vajgar nabídlo 6. 3. Vtipné odpoledne (vtipy četly a vyprávěly děti dětem) a 8. 3. Hraní deskových her s možností donést si vlastní oblíbenou deskovku.

V pátek 22. 3. se na obou dětských odděleních uskutečnila Noc s Andersenem. Jedná se o akci na podporu čtenářství, kdy děti stráví v knihovně večer vyplněný zajímavým programem. 


Noc s Andersenem

dne 22. 3. 2024 se na obou dětských odděleních uskutečnila celostátní akce na podporu dětského čtenářství Noc s Andersenem.

Na dětském oddělení centrálního pracoviště večer probíhal ve znamení knihy Pipi Dlouhá punčocha.  Děti se seznámily s osobností a dílem Hanse Christiana Andersena, vyrobily si pirátskou čepici a pustily se do honby za pokladem vyžadující mrštnost, rychlost a odvahu (překážková dráha s míčkem na lžíci, přetahovaná, skládání puzzle, stezka odvahy). V rámci plnění úkolů poznaly jednotlivá pracoviště knihovny včetně prostor, do kterých se návštěvníci běžně nedostanou. Po zdárném splnění všech úkolů se jako překvapení konala také diskotéka. 

Tématem Noci s Andersenem na pobočce Vajgar byla kniha Malý Princ. Děti řešily hlavolamy a záhadu se ztraceným pokladem, který střežila liška z této knihy. V druhé části večera jsme navštívili jindřichohradecké planetárium. 

 



Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Rozumím
Více informací