Žádné oddělení není právě otevřené

Národní digitální knihovna

logo Národní digitální knihovna

logo Díla nedostupná na trhu

Národní digitální knihovna - Díla nedostupná na trhu

Městská knihovna Jindřichův Hradec umožňuje registrovaným uživatelům přístup k  databázi Díla nedostupná na trhu na základě smlouvy s Národní knihovnou ČR. Tuto službu mohou zdarma využít všichni uživatelé knihovny s platnou registrací.


Národní digitální knihovna (NDK) nabízí Díla nedostupná na trhu  digitalizované plné texty knih, časopisů, novin atd. vydaných na území České republiky do roku 2002 a časopisy vydané do roku 2012. Jedná se o dokumenty chráněné autorským právem (tj. neuplynulo 70 let od smrti autora). Kromě toho jsou přístupné i plné texty starších dokumentů, které jsou z hlediska autorského práva volné. K dispozici je přibližně 180 000 digitalizovaných svazků. Služba NDK-DNNT je poskytována na základě licenčních smluv Národní knihovny ČR s kolektivními správci DILIA a OOA-S. Přístup nabízí Národní knihovna ČR prostřednictvím Národní digitální knihovny pro díla nedostupná na trhu (dále jen NDK-DNNT).

Digitalizované knihy a časopisy mohou uživatelé využívat v knihovně i z domova pomocí dálkového přístupu z jakéhokoli počítače nebo tabletu připojeného k internetu. Služba je bezplatná.


Aktuality k využívání digitálních knihoven v roce 2023

 Rádi bychom Vás informovali o aktualitách, které souvisí se zpřístupněním digitálních knihoven v režimu děl nedostupných na trhu (služba NDK-DNNT) v roce 2023. Podrobná informace je na https://bulletinskip.skipcr.cz/vsechna-cisla/prohlizet-cisla/2022-rocnik-31-cislo-3/zpristupneni-del-nedostupnych-na-trhu-v-roce


Základní podmínky využívání služby NDK-DNNT:

Podrobné informace o službě NDK-DNNT najdete na https://dnnt.cz/


Jak se přihlásit  NDK – Díla nedostupná na trhu 

NDK.CZ

  • musíte být registrovaní v naší knihovně a musíte mít zadán email v kontaktních údajích 
  • na stránkách NDK v pravém horním roku tlačítko Přihlásit

Ukázka webu Národní digitální knihovny

    1. na adrese https://ndk.cz/podminky-zpristupneni vždy zaškrtněte souhlas s podmínkami použití
    2. klikněte na tlačítko Přihlásit knihovním účtem/eduID
    3. v následující tabulce vyhledáte naši knihovnu MĚSTSKÁ KNIHOVNA JINDŘICHŮV HRADEC (v okně pro hledání stačí napsat knihjh a knihovna se už sama nabídne)
    4. po kliknutí na název naší knihovny budete přesměrováni do našeho Online katalogu, kde budete vyzváni k přihlášení. Zde vyplníte svoje přihlašovací údaje (údaje pro vaše čtenářské konto v jindřichohradeckém online katalogu)
    5. po přihlášení budete přesměrováni zpět na stránky NDK, kde nejdřive odsouhlasíte odesílání Obsahu osobních informací, a pak můžete vyhledávat tituly a číst jejich plné texty
  • pokud se vám nedaří do NDK přihlásit, kontaktujte nás na e-mail: info@knihjh.cz

Ukázka přihlášení k Národní digitální knihovně


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Rozumím
Více informací